Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 30 Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 37 Vedbæk Sportsdykkerklub - Skawdyk 1997


Skawdyk 1997
Dato: Tirsdag, 27. maj 1997 kl. 21:23:25
Emne: Nyt fra klubmedlem


Vi var tre fra SSK (Jacob, Henrik og Lars Brøgger) der drog mod Skagen til skawdyk i pinsen.

Turen gik via Fyn med VIP kort idet vi ikke havde fået booket plads i tide (HUSK det næste gang). Efter ca. 30 smøger (Jacob og Henrik) fra stor rygerne anløb i Østerklit camping lidt udenfor Skagen, her blev der slået telt op. Bagefter måtte vi ind til og melde os til dykning.Vi havde fået 2 dyk lørdag, vraget Freja og hulekoralerne. På Freja var der meget strøm, efter første forsøg på at dykke på Freja mislykkes (Jacob holdt fast i bøjen med både Lars Brøgger, bundtov og Henrik på slæb) måtte vi pænt slæbes af kutteren hen til vraget igen.

Med en ny angrebs vinkel hvor vi dykker på vej hen til bøjen lykkes det, Jacob kunne dog ikke komme ned lige med det samme (lidt luft i tørdragten). På ca. 6-8 meter vand var der ingen strøm, og selve dykket på Freja forløb da godt, vi håber at Henrik fik nogle gode billeder.

Hulekoralerne var et helt andet dyk, ja der er faktisk som om det var koraler i syden. Store stenformationer som man kan svømme igennem (det var dog kun Lars Brøgger der var så dristig). Selve koralerne er dannet af specielle orme med lim afføring i kombination med kosan gas udslip fra under grunden.

Lørdag aften var der stor fest, med flere sjove indslag, vi så blandt anden Henrik tage armbøjninger i en joke om “hvem der kunne flest gange” vi så to piger sluge bananer i en joke om hvem “der kan få den længst ind” det var ikke uden tilråb fra publikum.

Søndag skulle vi ud på Volturnus (30-32 meter), selve vraget var lasten med udstyr til militæret, men kun kedelig last ingen kanoner, tanks osv. Lasten bestod af sko, senneps glas, pickles glas med videre. Men det var et super godt dyk.

Søndag aften var der hummer fest (det var dog hummer haler) der blev serveret i det fri.

Mandag skulle vi på et sidste dyk, Jacob havde fået hold i nakken (kikkede nok for meget efter pigerne) og kom derfor ikke med på dagens tur. Alt blev surret fast allerede i havnen, så jeg burde at vist bedre. Jeg fik en enkelt søsyge pille af Henrik på vej ud. Efter ca. 40 minutters sejllas ville alle på nær 2 (de seje fra Skagen) gerne hjem der var nemlig 2 - 3 meter høje bølger og 1½ times sejllas tilbage til vraget. Efter en længere afstemning blev det besluttet at vende om til at andet vrag, på det tidspunkt havde min modstandskraft over for havet givet op og så var jeg bare søsyg resten af turen.

Så der blev ikke dykket den dag.

Endelig kom vi i havn igen.

Efter lidt koordinations problemer fandt Lars Brøgger, Henrik, Jacob med bilen hinanden og turen startede mod København.

Lars Brøgger PoulsenDenne artikel kommer fra Vedbæk Sportsdykkerklub
http://vskdyk.dk/

Internetadressen til denne artikel er:
http://vskdyk.dk//modules.php?name=News&file=article&sid=50