Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 30 Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 37 Vedbæk Sportsdykkerklub - Dykning på minestryger M-575 ved Hornbæk


Dykning på minestryger M-575 ved Hornbæk
Dato: Tirsdag, 22. april 1997 kl. 21:09:39
Emne: Nyt fra klubmedlem


En gammel drøm om dels at dykke på et nyt vrag med klubben, dels at flytte TRITON til en anden havn / farvand i en weekend, gik i opfyldelse i starten af august. Den egentlige anledning var en opringning til Andreas fra Tyskland. En tysk dykkerklub skulle på ferie i Danmark og ville høre om muligheden for at dykke med os på netop dette vrag. Og OK !, SSK var med på ideen.For bare at virke lidt professionel når vi nu skulle have gæster med, så valgte vi at tage et prøve dyk ugen før. Ikke fordi vi lige sejlede til Hornbæk, men weekenden før var en anden drøm gået i opfyldelse. Der var der nemlig klubtur til Kullen og vi var et par stykker der sejlede der op i løbet af fredag aften. Hyggelig tur med aftensmad (grill) på dækket og stort fyrværkeri over Helsingør, men det er en anden sag.

Vores test dyk fandt sted på vejen hjem og forløb ganske godt, med den bemærkning at vi ikke så ret meget af vraget da sigten var mellem ½ - 2 m. Men et kunne vi dog se - der var tale om et noget større vrag end vi normalt dykker på og at det kart var et sted vi skulle vende tilbage til.

Ugen efter og med 7 tyskere som gæster nåede vi igen positionen. Vejret var helt stille, ingen vind, bølger eller strøm, og på positionen lå allerede en anden dykkerbåd. Det var derfor bare at følge deres line ned.

Sigten var meget bedre end ugen før, ca. 7 m og man kunne nu få et ret godt indtryk af vraget.

Der er oprindelig tale om en tysk minestryger med stål skrog, der kæntrede og sank i en storm tidligt i 1945. Vraget er derfor ret velbevaret stadig med en kanon på fordækket. Rundt omkring ses resterne af minestrygnings udstyret. Vraget ligger i dag på BB side med kølen lidt opad. Dybden er 19-26 m med en relativ flad bund.

Om søndagen var det tid for en ren SSK tur. I første omgang viste tilmeldingerne en ufattelig ringe interesse for dette „nye" vrag, men efter hånden som mange SSK'ere så lørdagens fine vejr fik skipper René endelig nært fult hus. Skal man tro René ja så var sigten og vejret endnu bedre om søndagen.

Jeg kan kun varmt anbefale at der arrangeres weekend ture til områder der ligger lidt ude af Øresund, hvor det så er muligt at indforskrive sig for en hel weekend eller blot en enkelt dag. Eneste ønske kunne være en lidt hurtigere båd med plads til 4 sovende dykkere, så ville der være rige muligheder for nye og anderledes dykninger i SSK. Man har vel lov at håbe ......

Kim PoulsenDenne artikel kommer fra Vedbæk Sportsdykkerklub
http://vskdyk.dk/

Internetadressen til denne artikel er:
http://vskdyk.dk//modules.php?name=News&file=article&sid=48