Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 30 Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 37 Vedbæk Sportsdykkerklub - DYKKE-DYD af nødvendighed


DYKKE-DYD af nødvendighed
Dato: Tirsdag, 06. august 2013 kl. 08:49:22
Emne: Andet


Bare fordi Triton var ved at få en ansigtsløftning og var i tørdok, var der ingen undskyldning for ikke at dykke denne flotte sommer. Triton's fravær viste sig faktisk at være kilde til 2 sjove og flotte dyk, som jeg fik med andre i klubben.Grillmad

Lørdag morgen d. 27. juli var vi 4 stykker, der troppede op, 2 af os i "sommerdress" (våddragter), ved Trykkerdammen, lige syd for færgerne i Helsingør. Selvom jeg var blevet træt af stedets kedelige, flade sandbund, fik den nu nogle helt andre "folder" og et andet liv under ledelsen af Jæger Janick og i følgeskab af Arne og Mette Meyn.

Sikke en god træningsøvelse, som uddannelsesudvalget kunne overveje at dyrke:

Janick, forrest med jagtredskaben; så Arne, med overfladebøjen; Mette, med kompas; jeg, med net til opsamling af fangst. Og fordi Janick bevæger sig så hurtigt og hele tiden i skiftende retninger, skulle man både have styr på sin afbalancering (især i våddragt på kun 4 m vand) og sin navigering og samtidig holde sig bag jægerne for ikke at skræmme byttet.

Grillen hjemme hos mig den aften tilberedte 2 fine og meget friske rødspætter.

Kattegat fra sine bedste sider - under og ovenvande

På sommerens nok flotteste dag søndag d. 4. august var Løberen, vores RIB, det noget intime "hjem" for 4 VSK'ere og 2 gæster fra klubben Aquanaut i Helsingør. Mikkel, Christian S., Claus C., Aquanauterne og jeg nød vragene Themis og Frederiksholm, begge lidt sydvest for Hesselsø i Kattegat.

De 2 vrag er sande "haver" med de flotteste udstillinger af koraller, marine svampe og anemoner! Christian dukkede også op på overfladen fra Frederiksholm og oplyste øjeblikkeligt, at nu havde han set den største nøgensnegl, han nogensinde har set i danske farvande!

Havkat og torsk under vragene forsøgte også at gemme sig fra VSK-jægerne - uden held. Køle­tasken med fangsten, hver fisk på mindst en halv meter, kappedes med et dobbeltsæt om at være lastens tungeste genstand, da vi atter i havn skulle tømme Løberen.

Forholdene ovenvande ude midt i Kattegat var lige så smukke og fredfyldte som under vand, og sidst på eftermiddagen uden én eneste krusning i overfladen. Faktisk kunne vi under sikkerheds­stoppet tydeligt genkende Christian, idet han spejdede efter os ned over skibssiden. Og så vinkede vi til hinanden, mens vi dykkere ventede på, at computeren viste, at årets nok flotteste dyk i danske farvande var til ende.

Stephen Wessels, august 2013Denne artikel kommer fra Vedbæk Sportsdykkerklub
http://vskdyk.dk/

Internetadressen til denne artikel er:
http://vskdyk.dk//modules.php?name=News&file=article&sid=468