Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 30 Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 37 Vedbæk Sportsdykkerklub - Havblik og natdyk


Havblik og natdyk
Dato: Torsdag, 09. maj 2013 kl. 13:02:15
Emne: Ture/aktiviteter


Kr. Himmelsfarts weekenden begyndte med fællesspisning i klubhuset - Mette havde sørget for mad og det blev til en skøn blanding af turdeltagere og sociale hyggehoveder... som vi sad og spiste, dukkede båd-udvalgets deltagere op én efter en, og klublokalerne begyndte at summe af aktiviteter.

Efter maden satte Jens og Maria sig ind til båd-udvalget og vi andre gjorde klar til afgang - Jens havde fået 'kolde fødder' og var sprunget fra turen - hans ene støvle var blevet utæt og lå nu til tørre efter lapning, så han kunne være klar til weekendens Kullen-tur.

Dagen havde været med regn og torden og der havde været lidt tvivl om, hvorvidt det ville være godt at tage ud på natdyk - men nu havde vinden lagt sig helt og vi kunne nyde en flot solnedgang imens båden blev læsset.

Solnedgang over Vedbæk havn, nordmolen   Havblik - undervejs til natdyk på Livlig

 Med sædvanlig sikkerhed blev loddet dumpet inde i vraget og vi besluttede at binde på uden tøven, da det var klart at der ingen strøm var... så imens Triton lå og vuggede (fastgjort til bundtovet, som blev holdt af loddets vægt alene), blev der hyggesnakket og gjort klar til dykning.

Det milde vejr på turen ud samt det faktum at vandet var så roligt, medvirkede til at skrue forventningerne i vejret. Nu ventede vi bare på at det blev mørkt nok. Holdene var sat og første hold sad klar længe inden mørket faldt på.

På vraget var sigten usædvanligt god... så længe man bevægede sig roligt! Vandet bar præg af at det havde regnet i løbet af dagen - der var et sjovt, udefinérbart springlag i flere meters højde, som med en håndbevægelse kunne bringe sigten tæt på nul, men når vi drev roligt rundt, var vandet klart og med 5-8 m sigt.

Kongssnegle var som sædvanlig i gang med at lægge æg i store klynger. Undervejs rundt på vraget mødte vi torskeyngel der blev forstyrret i deres nattesøvn - og en stor, flot stenbider der har fundet sig til rette bag fiskenet som hænger ned af vragets bagbord, agter skibsside (den var der også i sidste uge).

Vi måtte da også lige slukke lygterne og baske med armene for at se morrild, men det var meget begrænset - jeg synes jeg baskede det bedste jeg havde lært, men det blev kun til ganske få 'gnister'.

Super fint, afslappet og behageligt dyk - og ligeså hyggelig var hjemturen og afslutningen i klubhuset. Fantastisk start på en forlænget weekend. Det lover godt for sæssonen med så megen klub-aktivitet på nuværende tidspunkt. :)Denne artikel kommer fra Vedbæk Sportsdykkerklub
http://vskdyk.dk/

Internetadressen til denne artikel er:
http://vskdyk.dk//modules.php?name=News&file=article&sid=466