Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 30 Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 37 Vedbæk Sportsdykkerklub - Nyt fyldeanlæg i VSK


Nyt fyldeanlæg i VSK
Dato: Tirsdag, 17. april 2012 kl. 14:44:55
Emne: Ture/aktiviteter


Vedbæk Sportsdykkerklub har investeret i et fuldautomatisk continuous flow nitrox- og trimix-fyldeanlæg fra Divegas.

På sidste års generalforsamling blev det besluttet at forbedre forholdene for de mange nitrox- og et støt stigende antal trimixdykkere i VSK ved at opgradere klubbens dekanteringsanlæg med et fuldautomatisk fyldeanlæg til både nitrox og trimix.Anlægget er nu installeret og oppe at køre. Det er et computer styret anlæg med touch skærm, hvor man kan logge ind og indtaste hvilken gas blanding man ønsker sig (maksimum EAN40), og systemet kan endda selv kompensere for den rest gas, der er i flasken (dette kræver dog manuel indtastning - den analyserer ikke rest gassen for dig). Til forskel fra det eksisterende dekaterings anlæg kan vi tømme ilt flaskerne helt, så vi undgår besværet med at tømme dykkerflaskerne inden vi skal putte nitrox i, når ilt flasken er ved at være tom.

For at opfordre klubbens mange medlemmer til at høste fordelene ved den ekstra sikkerhed, der er ved at dykke med nitrox frem for med luft, er det blevet besluttet at gøre fyldning af nitrox fra Divegas-anlægget gratis for medlemmerne og at fylde EAN32 på banken i stedet for luft. EAN32 passer fint til de fleste af de mange vrag i Øresund.

Trimix forbruget bliver automatisk logget på bruger niveau og afregnet med trimix brugerne. Vi får helium til en meget god pris på grund af DSFs aftale med AGA.

Man skal igennem et lille kompressor bruger kursus for at betjene det nye anlæg hvor man også får tildelt bruger login og password. Systemet har flere bruger niveauer, således at man kun får adgang til den type gas man har uddannelse til at bruge.Denne artikel kommer fra Vedbæk Sportsdykkerklub
http://vskdyk.dk/

Internetadressen til denne artikel er:
http://vskdyk.dk//modules.php?name=News&file=article&sid=449