Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 30 Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 37 Vedbæk Sportsdykkerklub - Lysekil 1996 - En Dykkertur til Sverige


Lysekil 1996 - En Dykkertur til Sverige
Dato: Tirsdag, 27. august 1996 kl. 20:12:50
Emne: Ture/aktiviteter


Enhver lighed med personer, døde eller levende, i denne historie er dybt utilsigtet. Ingen dyr blev mishandlet eller beskadiget under denne produktion...

Jeg stod ud af toget på Vedbæk Station, hankede op i min taske med dykker-udstyr og begav mig med raske skridt afsted imod Søllerød Sportsdykkerklub.

Det var tid til at holde ferie, og jeg havde valgt at gøre det med dykkerklubben i Lysekil. Det var fredag d. 16/8 og klokken var ca. otte om aftenen.I klubben var nogle af turdeltagerne allerede kommet, og der gik ikke lang tid, før flasker var blevet fyldt, gummibåden klargjort på sin trailer og udstyr, kompressor samt mad var pakket ned i en anden trailer, der var anskaffet specielt til turen af Andreas Magnussen.

Vi skulle køre nordpå i to biler med fire dykkere i hver... Men hov vi manglede jo en enkelt dykker!

Vi fik dog ikke lov til at vente længe. Som sidste mand dukkede Sune Mørk op en times tid for sent, og rejsen til Lysekil kunne påbegyndes.

Vi krydsede Øresund ved Helsingør-Helsingborg og satte kursen imod Göteborg. Eller skulle jeg hellere sige halvdelen af os satte kursen imod Göteborg og den anden halvdel satte kursen imod Malmö!!

Pludselig blev Andreas grebet af paranoia, og på mirakuløs vis lykkedes det ham at ryste den suspekte bil af os, som havde forfulgt os lige siden Vedbæk. De geniale hjerner i forfølger-bilen undfangede den blændende ide, at vi prøvede at slippe væk fra dem ved at køre i en uforudsigelig retning, og ved at tænke et træk længere frem end os, mente de, at de kunne fange os igen ved at køre imod Malmö. MEN NEJ! De havde overvurderet Andreas´ paranoia-tågede hjerne.

Efter at have opdaget den manglende bil med gummibåd på slæb lykkedes det os via mobiltelefon at arrangere et rendez-vous, og efter en rum tids venten kunne vi atter fortsætte imod nord i samlet trop.

Ca. klokken 5.30 lørdag morgen ankom vi til Löfgrens Camping i Lysekil, og efter en hurtig udpakning af trailere indtog vi hver en seng og rejste ind i drømmeland. Men AK! Vores ophold i drømmeland skulle blive kort. Vi vågnede til en skyfri himmel og duften af bacon og morgenbrød - ikke den værste måde at vågne på - og erfarede, at vores antal var vokset til 11 dykkere, idet at Kim, Lone og René, der havde sejlet Triton til Lysekil, var blevet hentet fra havnen.

Efter morgenmaden gjorde vi udstyret klar, kørte ned til havnen og sejlede ud til det første og nærmeste skær.

I de følgende dage skulle jeg få nogle af min dykkerkarrieres mest spændende dyk. Vejret var perfekt.

Sigten lå på de bedste dage fra 10 til 15 meter, og undervandsfloraen og faunaen var meget mangfoldig. Vi så masser af forskellige fiskearter, store som små. Masser af alger og tang, søannemoner, stenkoraller, søstjerner, søpindsvin, mosdyr, taskekrabber og andre krabber, eremit- og galitheakrebs, nøgensnegle, gobler, muslinger og masser af store hummere.

Der var også mulighed for at se hajer, men desværre var der ingen af os, der så nogen. Der var masser af sæler, der lå og solede sig på skærerne, men dem så vi desværre heller ikke nogen af under vandet.

Vi lavede hovedsageligt dyk fra skær med dybder fra 0 til ca. 30 meter. Vi prøvede også at dykke på en lodret klippevæg med 70 meter til bunden (der var vi dog ikke nede). Så foretog vi også et natdyk, hvor vi så morild og en masse krebsdyr inkl. en hummer, der kravlede rundt frit fremme.

Udover oplevelserne under vandet kan jeg føje følgende hændelser til listen af ting, jeg nødig ville være gået glip af:

1. Renés fremvisning af sår og ar fra diverse uheld og hans to ufrivillige fald ned i det våde element, først fra Triton og dernæst fra gummibåden (der forefindes billeder af den sidste begivenhed)

2. Lone, der af nogle lystsejlere blev forvekslet med en sæl, da hun i dykkerudstyr havde lagt sig på et skær i håb om at lokke nogle sæler til.

3. Alexandra... Hrmmm! Alexander, der over al forventning blev huslig og begyndte at vaske op (Hændelsen er foreviget på foto).

4. Min sejr i Risk.

5. Mine nederlag i Terrace imod Jacob Storm, manden med den geniale hjerne og evnen til at tænke et træk længere frem end sin modstander. Tab og vind med samme sind...

6. Henrik Simonsen, der i bunden af gummibåden var ved at drukne i 1 cm vand iført fuldt dykkerudstyr efter en let og elefant opstigning fra vandet.

7. En ildsprudlende Peter Smed, der kastede eder og forbandelser imod mig, da jeg skulle holde en flot søpindsvine-skal, som han havde fundet, og i et katastrofalt forsøg på at gribe den, da den smuttede, kom til at lave to søpindsvineskaller ud af een

8. Lars Brøgger bag roret i gummi-båden. Et lille råd til dem, der ikke har prøvet det: Spis ej makrelmad i gummibåden mens Lars B. sejler!

9. Andreas´ og Renés skønsang ved midnatstid... Ved nærmere eftertanke kunne jeg nok godt have undværet denne sidste begivenhed.

Efter en uges godt vejr var ferien forbi, hvilket vejrguderne valgte at markere med et tordenvejr. Om aftenen lørdag d. 24/8 forlod vi Löfgrens Camping og vendte snuden mod syd. Jeg havde meldt mig som letmatros på Triton i et svagt øjeblik og havde nu udsigt til en 30-40 timers sejltur i høj sø, storm og regn. Men Tritons odyssé er en anden historie, og jeg vil lade andre om at fortælle den.

Jeg synes, at det var en god sommertur, men jeg er dog stadig mystificeret af en enkelt ting... Hvad gemte Sune dog i sin 40 kg tunge dykkertaske?!?

Lars P.W. Nielsen.Denne artikel kommer fra Vedbæk Sportsdykkerklub
http://vskdyk.dk/

Internetadressen til denne artikel er:
http://vskdyk.dk//modules.php?name=News&file=article&sid=44