Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 30 Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 37 Vedbæk Sportsdykkerklub - Vinterdykning i omegnen af Danmark når det er bedst


Vinterdykning i omegnen af Danmark når det er bedst
Dato: Tirsdag, 30. december 2009 kl. 23:59:54
Emne: Ture/aktiviteter


Resumé af tur til Lysekil og Hamburgsund i begyndelsen af december.

I starten af december pakkede Morten og jeg en bil med diverse dykkerudstyr, varmt tøj og en masse heavy metal til bilradioen. Vi kørte op langs den svenske vestkyst...I havnen ved LysekilFørste stop var Lysekil hvor vi tog to dyk nede omkring havnen. Det startede med et dyk på klippen ved badeanstalten og efterfølgende dykkede vi på det lille vrag lige udenfor havneindsejlingen hvor man går ned på det direkte via en lænke fra en af molerne. Det var koldt og blæsende oven vande men under vandet blev det bedre. Fint lys, rimelig sigt og artsrigdommen var imponerende taget i betragtning at det er de mest tilgængelige ”sites” i Lysekil.

En hurtig optælling gav omkring 15 fiskearter, forskellige nøgensnegle, blød og hårdkoraler og selvfølgelig ikke mindst skaldyrene; hummer, taskekrabber, troldhummer og pyntekrabber.

I havnen ved LysekilI havnen ved Lysekil

Efter en sen frokost nede ved havnen kørte vi videre op nordpå til Hamburgsund hvor vi havde reserveret en weekend hos Dykleif. Vi ankom fredag aften og havde planlagt bådture både lørdag og søndag. De ville desuden sørge for fuldpension så det eneste vi skulle sørge for var opladte lygter, varmt tøj og den rigtige blanding nitrox på flaskerne.

De yderste skær ved väderöerneVejret viste sig fra den yderst pæne side årstiden taget i betragtning, så vi kom ud på de yderste skær ved Väderöerne. Det blev til 4 dyk på hhv. Trolleskär, Rågstutan, Lilla Gråben og Manskär. Artsrigdommen var ikke så stor som det vi så i Lysekil, til gengæld var klippeformationerne vældig sceniske med små ”swimthroughs”, raviner og flotte lodrette vægge.

 

I havnen ved Lysekil

Sælkolonierne lå og betragtede os fra land, men vi var ikke så heldige at møde dem under vand. Skipperen Anders forsøgte ellers at overbevise os om at han så dem ”lige ud for hvor vi lå”, men vi må have kigget op på de forkerte tidspunkter.

De yderste skær ved väderöerneVandtemperaturen var ikke værre end hvad vi oplever i Øresund. Alligevel var det dog en hård omgang med to dyk om dagen på mellem 45-60 min, specielt fordi der ikke var de helt store muligheder for at blive ”genopvarmede” på båden andet end ved brug af rigelige mængder kaffe.

De yderste skær ved väderöerneSå vi var ikke de mest friske og oplagte lørdag aften hvor der ellers var stor fællesspisning med de 11 svenske dykkerturister og os to. Vi prøvede at sætte gang i festen med lidt whisky, men jeg gav hurtigt fortabt og gik i seng. Morten blev oppe og socialiserede mens han nørdede med lidt udvidede specialfunktioner i PhotoShop.

Efter dykningen søndag gik vi direkte i førerhuset i bilen og susede hjemover. Vi landede i København halvsent søndag aften efter en herlig middag på sverigesbåden bestående af sandwiches og pølser med brød. Alt i alt en herlig måde at bruge en forlænget weekend på.

UndervejsDykningen er formegentlig noget af det bedste naturdykning der kan opdrives i omegnen af Danmark. Service og selskab hos Dykleif er upåklageligt. Og så er den svenske krone som bekendt en smule i knæ i forhold til den danske krone, så billigt er det også. Betragt hermed anbefalingen som gået videre, på en opskrift der giver ekstra kræfter til at klare den søde juletid.

 

Billederne fra turen fortjener et nærmere blik - giv dig selv et par minutter til at blive betaget af detaljerne og skønheden i nogle af disse makro fotos... kig under FotoAlbum > User galleries > fotoalbum > Hamburgsund december 2008

God jul og godt nytår!

Morten og ChristianDenne artikel kommer fra Vedbæk Sportsdykkerklub
http://vskdyk.dk/

Internetadressen til denne artikel er:
http://vskdyk.dk//modules.php?name=News&file=article&sid=423