Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 30 Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 37 Vedbæk Sportsdykkerklub - Det Grønne Område


Det Grønne Område
Dato: Onsdag, 08. maj 1996 kl. 19:45:45
Emne: Ture/aktiviteter


I forbindelse med klubbens 20 års jubilæum bringes her nogle artikler hentet fra gamle udgaver af "Drivtømmer" og fra diverse aviserFik et helt nyt skib til jagt efter historiske skatte.

Søllerød Sportsdykkerklub søsatte nyt skib, så klubbens aktiviteter kan øges yderligere.

SØLLERØD: Den aktive sportsdykkerklub i Søllerød får nu endnu bedre muligheder for at arbejde med både træning af nye dykkere såvel som det arkæologiske arbejde

I lørdags søsatte klubben et helt nyt dykkerskib, som blev navngivet i Vedbæk havn under megen festivitas.

Det var en af klubbens helt nye dykkere, der døbte det nye skib TRITON. Ingela Iversen dykkede ud ved skibet medbringende en flaske champagne, som hun brugte til dåben.

Søllerød Sportsdykkerklubs nye skib er en fiskerbåd af typen, Starlet 26. Den er helt ny, leveret fra Nordiske Glasfiber i Esbjerg, som har bygget skibet til sportsdykkerne til en specialpris, så der er indirekte tale om en sponsorstøtte på 150.000 kr. Klubben har selv betalt 217.000 kr, og herudover har firmaet N.C.Bjerg i Skævringe hjulpet med vinduer for 10.000 kr.

Allerede på lørdag skal det nye skib i aktion ved et af den marinearkæologiske afdelings mest spændende projekter. Klubben dykker ved vraget af SNARENSVEND, et skib fra Chr. IV-tiden, som klubben selv har fundet ved Snekkersten. Skibet gik ned i 1658 og indeholder spændende sager. Foreløbig har klubben hævet en bronzekanon på 300 kg, som snart bliver udstillet på Tøjhusmuseet.

Det er vores håb, at vi netop her i Chr.IV-året vil kunne hente mange spændende sager op fra vraget, siger formanden for den arkæologiske afdeling Flemming Moberg, som også leder klubbens efterspurgte dykkerskole.

Der starter nye hold til september, men presset er stort, så vil man deltage, er det klogt allerede nu at kontakte Flemming Moberg på tlf. 02 80 30 68.Denne artikel kommer fra Vedbæk Sportsdykkerklub
http://vskdyk.dk/

Internetadressen til denne artikel er:
http://vskdyk.dk//modules.php?name=News&file=article&sid=41