Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 30 Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 37 Vedb├Žk Sportsdykkerklub - Til lands, til vands og i luften!


Til lands, til vands og i luften!
Dato: L°rdag, 16. marts 1996 kl. 20:31:55
Emne: Nyt fra klubmedlem


At hænge på en næsten lodret is- og sneklædt klippeside, i 3200 m højde, på vej mod toppen af Mont Blanc, iført alpint bjergbestiger udstyr, og med en rygsæk , der vejer tæt på 15 kg, kræver et meget fast tag i sin isøkse, - se det er noget der giver et kick !

At stå 20 m fra kanten på en af de ca. 16 m høje skrænter nær Møns Klint, som nyudklækket paraglider pilot, med en 21 m stor paraglider skærm, klar til at tage det store skridt udover en stenfyldt strand, vel og mærke med sten på størrelse med de badebolde, jeg husker fra adskillige strandture som barn, - se det er noget der giver et kick !

At holde i startfeltet til Grand National på sin modificerede 500ccm 4 takt off-road, omgivet af ca. 200 motorcross kører, alle med motoren slukket. En styrkeprøve på 3 timer foran sig, ventende på start skuddet, som selvfølgelig, fristes man til at sige, kommer som et chok, efterfulgt af lyden, der må svare til at opleve en overflyvning af Concorden i lav højde, - se det er noget der giver et kick.

At vi til stadighed søger flere og større udfordringer i vores fritid, tror jeg ikke der hersker megen tvivl om. Men om dette havde indflydelse på min interesse for at deltage på et dykker kursus, skal jeg lade være usagt. Men da Lars og Rina, en dag i december, spurgte om jeg ikke havde lyst til at deltage i et dykkerkursus, krævede det ikke de store overvejelser før jeg sagde; Ja.Kort efter gik det så for alvor først op for mig, hvad jeg havde kastet mig ud i, denne gang.

De første gange i svømmehallen gik som en leg, med svømmefærdigheder, finnesvømning, neddykning og udspring, bjærgning og længdedykning. Men snart skulle den grusomme sandhed, med alle vores svømmehalsbesøg, gå op for os........ABC prøven!!!!

Selve ideen med at tage sit abc udstyr på nede på bunden, er vel i og for sig logisk nok. Men her hører al lighed med den virkelige verden også op. Og irritationen blev ikke væsentlig mindre af, at se andre kursister og instruktører, med balletagtig ynde, færdiggøre prøven, imens man selv sad fumlende på bunden, kiggende op på det gyngende loft, og sikker på at være meget tæt på druknedøden, eller mindst sænke vandspejlet med adskellige cm, inden man famlende og gispende nåede overfladen. At dette kan lyde som en lille overdrivelse, er det ikke desto mindre nogle af de tanker, jeg tror flere af os fik gjort på vores svømmehals-ophold. Så derfor var det også en stor fornøjelse at modtage et velfortjent klap på skulderen af en af de standhaftige instruktører, med besked om at prøven var godkendt! Fedt! Et-stjernet CMAS dykker.

Nu var den hellige grav velforvaret, ihvertfald indtil det gik op for mig, at jeg stod overfor at skulle studere fysik og lægevidenskab, for mig at se, på et plan der skulle få universitets niveauet til at blegne, sammenlignet med vores nye bibel „Sportsdykker håndbogen".

Hverken Bryles, Daltons eller Archimedes love syntes at have gjort noget stort indtryk fra vores fysiktimer i folkeskolen. Som jeg husker, var vi mere optaget med at få flødeboller til at eksplodere i lufttomme osteklokker. Men med nogle timers koncentreret læsning, på det til tider lidt tørre pensum, lykkedes det alligevel til sidst at bestå teoriprøven.

Det eneste, der nu stod i vejen for at kunne gå i Jacques Cousteau's fodspor, var åbenvands prøverne. Og den mindre detalje at vand fryser ved temperatur under 0 grader, gjorde at Triton lå frosset fast i havnen og derfor ikke kunne komme ud.

Efter ca. 3 uger og lidt hjælp fra vejrguderne, var tiden så kommet, hvor vi skulle prøve kræfter med det våde element, som omgiver vores kyster. Efter at have brugt det meste af en halv time på at iføre sig noget meget stramtsiddende sort gummitøj, som ville have scoret topkarakter ved flere af Københavns fetish fester, var vi klar til det kolde gys. Og det var vel i situationer som denne, at man spurgte sig selv, om man havde været ved sine fulde fem, da man sagde ja til, frivilligt at udsætte sig selv for den form for vandtortur. Men inden længe kom vi ud i vores første rigtige dyk, og fik en lille forsmag på, hvad der ventede forude. Og jeg må her til min overraskelse sige, at det fuldt levede op til mine forventninger.

Med en værdig afslutning på kurset, var der af Trivsels Udvalget arrangeret en fest, med en meget fin 3 retters menu, som blev indtaget i de nyistandsatte lokaler. Her fik instruktørerne overrakt en kikkert fra kursisterne, som fremover vil være at finde på Triton, forhåbentlig til stor gavn for alle. I den forbindelse skal der lyde en tak til Allan Fenger, som gjorde det muligt at der blev lavet nogle meget fine t-shirts til alle instruktører og kursister.

Og sådan endte jeg også med et CMAS dykkerbevis i hånden, - se det er noget der giver et kick.Denne artikel kommer fra Vedb├Žk Sportsdykkerklub
http://vskdyk.dk/

Internetadressen til denne artikel er:
http://vskdyk.dk//modules.php?name=News&file=article&sid=37