Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 30 Warning: Use of undefined constant nohtml - assumed 'nohtml' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/modules/News/print.php on line 37 Vedb├Žk Sportsdykkerklub - Hvad koster det at hjælpe en dykkersyg


Hvad koster det at hjælpe en dykkersyg
Dato: L°rdag, 02. september 1989 kl. 19:32:54
Emne: Andet


For at illustrere, hvad det koster når dykkersikkerheden ikke er i orden, er her valgt en ulykke fra en af de seneste år. Ulykken er gjort ukendelig, men tallene er fra JUNI 1988. I beregningen er ikke medtaget, at dykkeren mistede en del af sin førlighed.

En dykker udfører en række dykninger på forskellige dybder. Efter dagens sidste dykning føler dykkeren sig utilpas med smerter i de store led i venstre side. Natlægen tilkaldes. Imidlertid bliver dykkeren uklar og føler sig nu følelsesløs i venstre side. Den tilkaldte læge spørger om råd ved Flådestation Frederikshavn. Falk alarmeres, og dykkeren køres til flådestationen. Efter undersøgelse her, rekvireres en helikopter, som flyver dykkeren til behandling på Flådestation København.

Her undersøges dykkeren og behandling udføres med en tabel 6 a-behandling.

Efter behandling indlægges dykkeren på Rigshospitalet til observation og der udføres en del kontrol undersøgelser. Ved kontrolundersøgelser 3 måneder senere er der forsat nedsat før lighed.

Dette er handlingsforløbet. Det belaster Søværnets beredskab, hvilket er alvorligt nok, men det belaster også det danske samfund. I penge ser det således ud:

Ambulancekørsel:

Sæby - Frederikshavn ialt 26 km i 45 min kr. 446
Holmen - Rigshospitalet ialt 20 km i 30 min kr. 418

Prisen pr. km = 2,97 kr
Prisen pr. mand = 2,14 kr pr. min.
Beløbet afregnes med faktor + 123 %

Helikopterflyvning:

Frederikshavn - København kr. 20.050

5/61 helikopter koster pr. time 8020,00 kr. hvilket er den billigste takst. Flyvetiden er fra og til base.
Flyvetiden er i dette tilfælde 2 timer 30 min.

Behandling på Holmen:

Behandling på Holmen: kr. 10.000

Beløbet er gennemsnit at behandlingsomkostninger gennem en årrække. Dækker ikke tilkald hvor der ikke er udført behandling.

Behandlingsberedskab

Behandlingsberedskab kr. 250.000

Beredskabet koster pr. år 1,5 mill. kr. Beløbet i dette tilfælde eksempel baserer sig på 6 behandlinger det pågældende år.

Rigshospitalet

Rigshospitalet kr. 13968

6 dages ophold å 2328,00 kr. pr. døgn

Ialt

Ialt kr. 294.202


Beregningen er stoppet mellem udskrivning fra Rigshospitalet og kontrol undersøgelserneDenne artikel kommer fra Vedb├Žk Sportsdykkerklub
http://vskdyk.dk/

Internetadressen til denne artikel er:
http://vskdyk.dk//modules.php?name=News&file=article&sid=11