Moduler
· Hjem
· Arkiv
· Brugerforum
· Kalender
· Kontakt
· Web Links
    Login
Brugernavn

Kodeord

Glemt kodeord - klik her
Er du ikke oprettet som bruger? Du kan kontakte webmaster og bede om at f en brugerprofil. Som bruger og klubmedlem kan du deltage i arrangementer via kalenderen, ndre opstning, skrive artikler og kommentarer samt modtage vores nyhedsbrev.
Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier 'p' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35
 Sinai - Rødehavet
Nyt fra klubmedlemEfter flyvetur til Israel, bustur, biltur, grænseproblemer ved den Ægyptiske grænse, taxatur gennem Sinai ørkenen om natten, problemer med at finde hotel i Sharm el Sheik, og næste morgen ventetid med at komme til havnen, kom vi, seks håbefulde dyk- kære (Finn, Peter, Lisbeth, Kenneth, Britta og Dennis), endelig ombord på vores båd, Colona IV, der dog ikke var den der var bestilt. Vi fik så at vide at det visa som vi havde fået ikke kunne bruges til meget mere end lige at sejle udenfor havnen med, så næste dag måtte vi bruge på at skaffe os et brugbart visa, og måtte så igen igennem hele Sinai med taxa, da vi skulle have det ordnet i Israel.

Den fjerde dag på vores tur kunne vi så endelig reservere til dykning, og i de følgende dage dykkede vi på følgende lokaliteter:

Temple: Umiddelbart nord for militærhavnen i Sharm el Sheik, lå nogle koralformationer der strakte sig fra små 20 meter og op til ca. 1 meter. På trods af at man godt kunne se at der var en smule 'slidt' visse steder, var der vældig mange ting at se på. Udover mange slags sten- og blødkoraller, var der et mylder af småfisk, og en del kirurgfisk, aftrækkerfisk, barser, dragefisk mm. Endvidere var der store gorgonier (viftekoraller i bunden af de kløfte som der var imellem koralformationerne - et flot syn!
Stedet her lå nærmest i en bugt, så man kunne ligge godt i læ for vind og strøm her, men pga. den svage strøm var sigten ikke altid optimal, da det på disse kanter ofte er sådan at strøm => god sigt.
Vi vendte dog ofte tilbage hertil pga. den gode læ mulighed. Vi havde 5 dyk her, inkl. 3 natdyk og i solopgangsdyk.

Ras Zatir: Lige inden sydspidsen af Sinai er der en lille tange, hvor der er et 'dropp off", dvs., en "væg", der går ned til ca. 300 m dybde. Her var der en fantastisk artsrigdom af blødkoraller, ligesom der selvfølgelig også var masser af andre dyr. Her var mange steder små huler ind i revet, og andre steder "knolde" der stak ud fra væggen, hvor det summede af liv omkring. På få meter vand var der mange store eksemplarer af bl.a. kirurgfisk, jomfrufisk og papegøje fisk. En stime tunfisk passerede os, mens vi lå og nød "vandskabet".
På dette sted var der endda nogle der så hajer på små 30 m. dybde, men de flygtede ud i det blå da de så dykkerne.

Stingray Station: Dette er en del af The Alternatives, der er nogle store koralformationer i åbent vand. Her er der mulighed for forskellige former for dykning, f.eks. dykning på sandbund (22m) hvor rokkerne ligger og slapper af - dem er man sikker på at møde her, deraf navnet. Her er også rig mulighed for dyk på koralformationerne, der er fyldt med huler, grotter og sprækker, hvor store stimer af glasfisk holder til og vender på tælling, specielt når en dykker ikke længere kan holde vejret i et forsøg på at komme tæt på dem. I hulerne lever også mange barser og dragefisk.
Der var store batfish der svømmede tæt ved os i håb om at der faldt en bid brød, en fiskefrikadelle eller et hårdkogt æg af. Her på denne lokalitet stødte Kenneth og Britta på en leopardhaj der lå og sov på bunden - den eneste vi kom helt tæt på. Endvidere så vi (undertegnede) en anden haj passere ude i det blå.
Vi vil varmt anbefale dette sted, da der ikke er så mange dykkerbåde der lægger til her, - det var nok også derfor det netop var dette sted vi observerede hajer.

Beacon Rock: En koralformation stik syd for Sinai halvøen,- man følte man lå midt ude i det Røde hav, da der var langt til kysten. Her havde vi et natdyk, hvor vi så utroligt mange søpindsvin, søliljer i alverdens farver, stenfisk,- i det hele taget rigtig mange natdyr. Dog syntes selve korallerne at være lidt kedelige og døde, men det var et spændende sted at have et natdyk. Efter endt dykning var der blæksprutter og flyvefisk der svømmede rundt i lyset fra båden,- nogle specielle skabninger. Da vi intet dyk havde her om dagen er vores bedømmelse nok ikke alt for præcis.

Dunraven: Et stort stålvrag der ligger ved Beacon Rock fra 16-30 m. Det ligger desværre på hovedet, så der er ikke de store variationer i landskabet, men vraget er flot bevokset med koraller og anemoner og der er mange forskellige fiskearter der holder til her. Vraget er brækket over på midten, så der er mulighed for at svømme ind i vraget og udforske det indvendigt, hvor stimer af glasfisk holder til. De steder hvor stålet er blevet mast til grotter og huler, hænger der gorgonier ned fra "loftet'. Svampe har sat sig fast overalt, og mange barser forsvarer deres territorier mod ivrige fotografer.
På vejen tilbage til båden så vi en 1,5 m lang moræne, der lå og sov med halen udenfor sin hule og hovedet indenfor. Selv da vi bankede let på stenene ved siden af, snorksov den - sikkert efterveer fra et godt måltid!

Ras Muhammed: Dette er navnet på det sydligste af Sinai. Det er vel den lokalitet i Røde havet der er mest kendt af dykkere fra den ganske verden. Her er der et "drop off" til ca. 800 m., og pga. den store dybde og den konstante strøm, skulle der her være store muligheder for at se hajer, men vi så desværre ikke nogen (Et af revene havde i øvrigt tilnavnet "Shark Reef").
I en lagune der er ved R.M. er der sandbund og ca. 15 m. dybt, og her er dyrelivet væsentligt anderledes end ude på "Shark Reef". På "væggen" var der den karakteristiske summen af liv - masser af stimmer (Anthias Squamipinnis - rødbarser), der danner et tæppe udfra revet, og forsvinder lynhurtigt hvis man bevæger sig for hurtigt. Store napoleonfisk fulgte os på hele dykket, de de var vant til at blive fodret med hårdkogte æg. Også en moræne der boede i lagunen blev fodret af Lisbeth og Peter, og de nåede at få et helt personligt forhold til den på de to dyk vi havde her.
På 26 m. var der nogle kæmpe gorgonier der vajede i strømmen, det var en sær fornemmelse at ligge vægtløs i det blå vand og se så store koraller stå og veje I strømmen.

Ras Uhm Sid: Her havde vi vores sidste dyk på turen med Colona IV. Dette rev lå helt inde ved kysten, i samme bugt som Temple. Det er et "drop off" der går ned til 180 m. - her er fyldt med huler og store sprækker man nemt kan svømme ind i, og der er mange flotte koralformationer. Dybt nede var der gorgonier og helt øverst på revet vrimlede det med sergentfisk, kirurgfisk, sommerfuglefisk osv. Der var vild aktivitet på revet, muligvis fordi det var et tidligt morgendyk vi havde. I grotterne var der mange dragefisk og en del skorpionfisk, og selvfølgelig så vi anemoner med klovnfisk i.

Af specielle oplevelser på netop dette sted vil vi nævne en 1,5 m lang barracuda der lå på 1 m vand og solede sig og den flyttede sig langsomt da den syntes vi blev for nærgående.

Til jer der har planer om en tur i båd til Det Røde Hav, glæd jer! Håber I har fået det indtryk, at det var nogle gode dyk vi havde på de 3,5 dykkerdage vi havde til rådighed. En tur i Det Røde Hav med en af Colona bådene er helt klart en varm anbefaling. (Husk visa).

Dennis og Britta

Publiceret af Dennis og Britta Dato: Tirsdag, 21. februar 1989 kl. 19:18:53
 
    Relaterede links
· Mere om Nyt fra klubmedlem
· Artikler af Dennis og Britta


Mest lste artikel om Nyt fra klubmedlem:
Ny badevandsvarsling for Øresund

    Artiklens stemmer
Gennemsnitlig stemme: 0
Stemmer: 0

Vr venlig lige at stemme p denne artikel:

Fremragende
Meget God
God
OK
Drlig

    Valg

 Printervenlig side Printervenlig side

"Sinai - Rødehavet" | Log ind / Bliv bruger | 0 kommentarer
Alle kommentarer tilhrer indsenderen. Vi er ikke ansvarlige for indholdet og kan ikke tages som udtryk for vores synspunkter.

Anonyme kan ikke skrive kommentarer. Vr venlig at oprette dig som bruger.
VSK - Vedbk Strandvej 366 - 2950 Vedbk