Moduler
· Hjem
· Arkiv
· Brugerforum
· Kalender
· Kontakt
· Web Links
    Login
Brugernavn

Kodeord

Glemt kodeord - klik her
Er du ikke oprettet som bruger? Du kan kontakte webmaster og bede om at f en brugerprofil. Som bruger og klubmedlem kan du deltage i arrangementer via kalenderen, ndre opstning, skrive artikler og kommentarer samt modtage vores nyhedsbrev.
Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier 'p' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35
 PADI i Australien contra CMAS** i SSK
Nyt fra klubmedlem

Jeg var så heldig at være i Australien sidste sommer, bl.a. for at dykke på Great Barrier Reef.

Min tur gik fra Sydney op til Cairns med rygsæk og et Greyhound buspas, og på vejen stoppede vi op i Airlie Beach, hvorfra man kunne tage et PADI Open Water certifikat på seks dage.Dette indbefattede tre dages teori og øvelser i en tre meter dyb swimming pool fra kl. 9-18. På tredje dagen sent om aftenen, tog vi af sted på den 83 fod lange og lækre sejlbåd/dykkerbåd, Anaconda II, hvor vi skulle bo de næste tre dage. Det blev meget hurtigt klart for mig, at man på denne måde kunne opleve den smukkeste stjernehimmel med mælkevejen og "syvstjernen" o.m.

På denne dejlige båd, som var en oplevelse i sig selv, fik jeg i alt 12 dyk, hvoraf de to af dem var natdyk. Som bekendt bliver farverne efterhånden filtreret fra, men der var meget og mange spændende ting at kigge på, f.eks. en tre meter lang reef shark, kæmpe rokker, blæksprutter, skildpadde, søagurker og juletræer m.m. For ikke at tale om selve korallerne, som er fascinerede i sig selv.

Her lærte jeg også, at succesen for hvert enkelt dyk afhænger af at have en god makker som man har tillid til. Selvfølgelig var det alt sammen en kæmpe oplevelse, som sammen med et besøg i regnskoven nordpå blev højdepunkterne på ferien.

Da min interesse og afprøvning på dykkerområdet ikke var for nedadgående, besluttede jeg mig for at undersøge muligheden for at konvertere eller starte helt forfra på CMAS** uddannelsen herhjemme. Jeg valgte det sidste, idet jeg ønskede at komme ind i klub regi og dykke herhjemme og ikke kun på eksotiske feriemål. Dette kursus er godt på vej nu, og jeg vil drage nogle paralleller mellem den ene og den anden uddannelse.

For mig at se, er der meget stor forskel på, hvor og hos hvem man tager et PADI certifikat. Det sted jeg tog det, var de utrolig fokuseret på sikkerheden og aflæsning af den enkelte kursists grænser og psyke. Man kan kalde det kommercielt styret, og der er ingen tvivl om at instruktørerne lever af det, men de er til gengæld meget professionelle. Når det er sagt, er der naturligvis heller ingen tvivl om, at man lærer mere på et fire måneders CMAS** kursus end på seks dages intensiv kursus. Specielt når det gælder fokus på sikkerhed og en evt. nødsituation, herunder førstehjælp og DAN-oxygen kursus.

Hvad angår instruktørerne, skal man naturligvis være opmærksom på, at det alt sammen foregår på frivillig basis og der bliver lagt meget tid i det.

Til gengæld kunne man ønske sig, at instruktørerne var mere enige om hvad pointerne var i de forskellige øvelser, og at de var lidt bedre til at læse kursisternes grænser og psyke - og i øvrigt selv være i stand til at bevare overblikket i en presset situation.

Så hvis jeg skulle give et godt råd til videre udvikling af instruktørernes færdigheder, skulle det være på det psykiske plan. Det er af vital betydning at man i sådan et kursusforløb har nogle succeser og ikke kun får nederlag, og her bør instruktørerne være på forkant med situationen og hjælpe kursisten på en konstruktiv måde.

Ellers mange tak for et godt kursus og en stor indsats.

 

Mvh Conny Wetke

Publiceret af Conny Wetke Dato: Torsdag, 19. februar 1998 kl. 21:53:15
 
    Relaterede links
· Mere om Nyt fra klubmedlem
· Artikler af Conny Wetke


Mest lste artikel om Nyt fra klubmedlem:
Ny badevandsvarsling for Øresund

    Artiklens stemmer
Gennemsnitlig stemme: 0
Stemmer: 0

Vr venlig lige at stemme p denne artikel:

Fremragende
Meget God
God
OK
Drlig

    Valg

 Printervenlig side Printervenlig side

"PADI i Australien contra CMAS** i SSK" | Log ind / Bliv bruger | 0 kommentarer
Alle kommentarer tilhrer indsenderen. Vi er ikke ansvarlige for indholdet og kan ikke tages som udtryk for vores synspunkter.

Anonyme kan ikke skrive kommentarer. Vr venlig at oprette dig som bruger.
VSK - Vedbk Strandvej 366 - 2950 Vedbk