Moduler
· Hjem
· Arkiv
· Brugerforum
· Kalender
· Kontakt
· Web Links
    Login
Brugernavn

Kodeord

Glemt kodeord - klik her
Er du ikke oprettet som bruger? Du kan kontakte webmaster og bede om at f en brugerprofil. Som bruger og klubmedlem kan du deltage i arrangementer via kalenderen, ndre opstning, skrive artikler og kommentarer samt modtage vores nyhedsbrev.
Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier 'p' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35
 Det var en varm og vindstille eftermiddag...
Nyt fra klubmedlem

Fire unge mennesker, af den bedste slags, havde sat hinanden stævne i en havn i det nordlige Sjælland.

Målet med dette møde var, at fordrive en weekend uden at skulle bekymre sig om andet end de mest basale ting i livet; er min våddragt blevet tør efter dagens første dyk, og hvem har solcremen?

Vejen til opfyldelse af dette mål gik gennem en unavngiven gul og hvid 26 fods kutter, hvis næsten overnaturlige evner, ej behøves at blive nærmere beskrevet. Dette prægtige skib blev lastet med 20 dykkerflasker, en grill, lidt mad samt 4 soveposer. Derefter drog disse 4 unge mennesker ud på en tur, der for fremtiden ville ændre deres syn på hvorledes en god weekend er spænderet.Skuden satte kursen stik Nord, og selvom skuden føltes at have næsten overnaturlige evner, tog det dog en stund inden denne kurs skulle ændres igen. Dette faktum medførte at blinklyset blev slået til og skibet blev parallel parkeret på "Hotellet" nord for en af vort broderlandes byer kaldet Helsingborg. Her blev den medbragte grill taget i brug og i løbet af få øjeblikke var der serveret kalkun, grillede tomater, salat og rødvin, i det orange skær af solnedgangen i Vest. Efter dette simple måltid måtte de 4 atter drage videre, og som et varsel på den forestående weekends forestående herligheder brød et gigantisk fyrværkeri ud på den nu stjerne klare himmel. (det har dog senere vist sig at være i en anden anledning at dette fyrværkeri brød ud, idet Helsingør selv samme aften havde en eller anden form for jubilæum).

Klokken var nu ved at blive mange og 2 af de 4 følte sig nu berettigede til en god nats søvn. De fik derfor hurtigt overbevist de 2 andre om faren ved at lade uuddannede fartøjsførere sejle om natten, og kunne derefter tage de medbragte soveposer i brug. I løbet af natten kom skibet langsomt men sikkert nærmere sit bestemmelsessted, og efter at timeglasset var blevet vendt 3 gange siden midnat lå alle 4 unge vel i havn og sov tungt. Dog sov 3 af dem noget tungere end den sidste(turens eneste kvinde), hvorefter hun fortrak til dækket med den klare stjernehimmel i håb om at dette ville dæmpe lyden af de 3 unge mænds snorken.

Morgenen derpå da de 4 unge vågnede trak de hurtigt i shorts`ne og solbrillerne, sejlede ud af havnen og nord om en pynt kaldet Kullen. Her lod de sig holdvis på skift nedsænke i det klare vand iført dykkerudstyr. Netop som de var færdige skete noget fantastisk; cirka 10 unge, ligeså prægtige, mennesker påkaldte sig skudens opmærksomhed. De talte samme modersmål som vores 4 unge og det viste sig da også at være disses venner.

Vennerne havde i løbet af morgenen ladet sig transportere op til dette naturreservat, med det formål at lade sig nedsænke på samme måde som de 4 netop havde gjort. Lynsnart og uden dikkedarer blev disse 10 unge bragt ombord på kutteren og nu kunne ykningen for alvor gribe om sig. Som på samlebånd uden ventetid og trængsel blev alle 14 nedsænket et par gange i løbet af dagen.

Pålidelige beretninger fra nedsænknin-gerne omtalte stor forekomst af Blåstark, Rødnæb, Torskeyngel samt Blåmuslinger at fodre disse med. Derudover sås flotte granitformationer med tang i et bredt udvalg af farver. Når folk ikke lod sig nedsænke spiste og snorklede de samt udvekslede oplevelser efter et langt liv med dykning.

Slut på eftermiddagen drog de ti tilkomne atter tilbage til øen i sydvest hvorpå de boede, og de 4 unge var endnu en gang overladt til dem selv. Middagen blev indtaget på den lokale havn. Den bestod af fisk og svensk "mellanøl".

Da mørket i løbet af aftenen sænkede sig besluttede de 4 unge sig for endnu en gang at bugsere skuden ud af havnen. Formålet var, endnu engang, at lade sig nedsænke i havet. Kun 2 af de unge fuldførte dog og her er en øjenvidne beretning; "aldrig har jeg set så mange ål på en gang". Kort sagt var dette et natdyk som natdyk er tænkte.

Vinden havde taget til i løbet af aftenen og de 4 unge havde derfor udvekslet adskillige mere eller mindre vel dokumenterede meteorologiske teorier om hvorledes morgendagens vejr ville arte sig. Det viste sig at " vi sover på det" var den teori der holdt stik.

Morgenen derpå havde vinden da også lagt sig, skyerne var draget mod lande styret af diktatur og de 4 unge var nu klar til at drage tilbage mod deres fædreland. Kursen blev først sat mod det tidligere omtalte "Hotellet" med henblik på en nedsænkning der. Kursen blev dog senere hen lagt om til positionen på Minestrygeren "M-575". Der gennemførtes et dyk af de bedre(jvf. Drivtømmer 4/97).

Efter dette blev kursen sat mod samme havn i det nordlige Sjælland som havde været udgangspunkt for turen. Efter nogle timers sejlads og lidt tumult om at få lov til at styre skibet, idet det var for varmt til at opholde sig på dækket!!!, nåede de 4 prægtige unge mennesker atter i havn. De 4 soveposer, grillen og de 20 dykkerflasker blev bragt på plads og de unge kunne nu vende tilbage til deres daglige gøremål, med den aftale at dette var noget der skulle gentages.

Så næste gang skulle DU tage med.

 

De 4 unge var Lone, Kim, Rene samt Ego.

Mvh Christian Schmock

Publiceret af ChristianSchmock Dato: Lrdag, 17. januar 1998 kl. 21:33:07
 
    Relaterede links
· Mere om Nyt fra klubmedlem
· Artikler af ChristianSchmock


Mest lste artikel om Nyt fra klubmedlem:
Ny badevandsvarsling for Øresund

    Artiklens stemmer
Gennemsnitlig stemme: 0
Stemmer: 0

Vr venlig lige at stemme p denne artikel:

Fremragende
Meget God
God
OK
Drlig

    Valg

 Printervenlig side Printervenlig side

"Det var en varm og vindstille eftermiddag..." | Log ind / Bliv bruger | 0 kommentarer
Alle kommentarer tilhrer indsenderen. Vi er ikke ansvarlige for indholdet og kan ikke tages som udtryk for vores synspunkter.

Anonyme kan ikke skrive kommentarer. Vr venlig at oprette dig som bruger.
VSK - Vedbk Strandvej 366 - 2950 Vedbk