Moduler
· Hjem
· Arkiv
· Brugerforum
· Kalender
· Kontakt
· Web Links
    Login
Brugernavn

Kodeord

Glemt kodeord - klik her
Er du ikke oprettet som bruger? Du kan kontakte webmaster og bede om at f en brugerprofil. Som bruger og klubmedlem kan du deltage i arrangementer via kalenderen, ndre opstning, skrive artikler og kommentarer samt modtage vores nyhedsbrev.
Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier 'p' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35
 CMAS** forår 97 introduktion til almen dykkerforvirring
Ture/aktiviteter

De fleste af kursusdeltagerne mødtes til kursusintroduktion, hvor der var fremvisning af klubbens medlemmer og Andreas´s lysbilleder.

Andreas´s lysbilleder viste en masse store farvestrålende fisk fra Andreas´s sommerferie.Første gang til dykkerteori startede vi blødt ud med at regne nogle

dykkerfysikopgaver det kom der ikke så meget sjov ud af. Nogle enkelte på holdet morede sig dog ved disse øvelser.

Fredag mødtes vi så i svømmehallen hvor vi meget overraskende svømmede. Vi prøvede også at holde vejret under vand 30 sekunder! En af instruktørende foreslog at for at træne dette så kunne man derhjemme prøve at holde været imens man f.eks. sad og læste. Jeg ved ikke om han selv har prøvet men det resulterer i optimal ukoncentreret læsning er min erfaring. En på holdet opnåede at holde vejret i 2 minutter og 15 sekunder under læsningen dette gjorde imidlertid ikke ABCprøven nemmere.

De følgende fredage svømmede vi med ABCudstyr, og lærte det at kende.

Fra gang til gang i svømmehallen dukkede flere og flere på holdet op i våddragter. Der kom også en ny på holdet, men hun havde „smugtrænet".

Så nåede vi til den meget omtalte ABCprøve. Michael Jensen demonstrerede, hvor nemt det ser ud. Det er nu ikke helt så nemt, men vi nåede da alle igennem måske ikke helt så elegant. Det var ikke kun når instruktørerne skulle demonstrere deres færdigheder, at de gjorde sig umage. Engagementet var helt i top, og det meste af tiden var instruktørmængden så rigelig at der var en instruktør til 23 kursister. Resultatet af dette var individuel råd og vejledning samt opmuntring når øvelserne virkede uoverskuelige.

Vi blev forsigtigt introduceret til et nyt begreb, rekreativ dykning (ikke noget med at tro at det generelt er sjovt at dykke). I svømmehallen gik det bla. ud på at dykke efter mønter som en anden indfødt i de varme lande og dykke på gennem en forhindringsbane i mørke.

Flaskeøvelserne satte lidt mere gang i holdet. I den forbindelse var der en „smid udstyret på bunden øvelse, svøm 50 m og tag det på igen."

Det gik også fint, men jeg overvejer stadigvæk, i hvilke situationer vi kan få brug for denne kunnen? Der er selvfølgelig situationer, hvor man kunne efterlade det på bunden til sin makker men at man skulle forsøge at dykke ned og tage det på igen...
Man må gå så meget igennem og så bliver det rigtig koldt! Første dag ude i virkeligheden, hvilket ligger lige uden for klubben ved badebroen. Det tegnede rigtig godt, med en vejrudsigt der forudsagde sne rigtig slædehundevejr og de kalder det vandtilvending. Vi kravlede i vandet med tanken om at komme op igen med det samme, men sådan gik det nu ikke. Vandet var klart og der var ålegræs, blåmuslinger og en krabbe meget mere underholdende end i svømmehallen! Der var dog ikke nogle af de fisk som Andreas havde fotograferet i sommers. Dagen efter blev vejret vurderet til at være for hårdt så vi blev hverken våde eller kolde den dag.

Vi blev talløse gange lovet rekreative dyk i stil med det første fra vandtilvendingen, men hver gang var vejret for hårdt, der var noget andet i vejen eller også må vi ikke tro at dykning er sjovt.

Resultatet var at al tiden gik med at aflægge prøver som Andreas førte ind på hans sindrige liste i form af små krydser. Ved introduktionen til kompasøvelsen weekenden efter fik vi forbud mod at kigge efter spændende ting i vandet, da det kunne lede os på afveje.

Nu ser vi frem til resten af kurset med en forhåbning om flere smukke oplevelser og mindre fokusering på Andreas´s små krydser som han går så meget op i. Vi vil bare i vandet og se på spændende ting.

 

Mette & Nicolai Hermann

Publiceret af Nicolai Hermann Dato: Fredag, 18. april 1997 kl. 20:57:24
 
    Relaterede links
· Mere om Ture/aktiviteter
· Artikler af Nicolai Hermann


Mest lste artikel om Ture/aktiviteter:
Storvildtstur til Rødehavet

    Artiklens stemmer
Gennemsnitlig stemme: 0
Stemmer: 0

Vr venlig lige at stemme p denne artikel:

Fremragende
Meget God
God
OK
Drlig

    Valg

 Printervenlig side Printervenlig side

"CMAS** forår 97 introduktion til almen dykkerforvirring" | Log ind / Bliv bruger | 0 kommentarer
Alle kommentarer tilhrer indsenderen. Vi er ikke ansvarlige for indholdet og kan ikke tages som udtryk for vores synspunkter.

Anonyme kan ikke skrive kommentarer. Vr venlig at oprette dig som bruger.
VSK - Vedbk Strandvej 366 - 2950 Vedbk