Moduler
· Hjem
· Arkiv
· Brugerforum
· Kalender
· Kontakt
· Web Links
    Login
Brugernavn

Kodeord

Glemt kodeord - klik her
Er du ikke oprettet som bruger? Du kan kontakte webmaster og bede om at f en brugerprofil. Som bruger og klubmedlem kan du deltage i arrangementer via kalenderen, ndre opstning, skrive artikler og kommentarer samt modtage vores nyhedsbrev.
Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier 'p' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35
 Vinterdykning i omegnen af Danmark når det er bedst
Ture/aktiviteterChristianSchmock skriver:

Resumé af tur til Lysekil og Hamburgsund i begyndelsen af december.

I starten af december pakkede Morten og jeg en bil med diverse dykkerudstyr, varmt tøj og en masse heavy metal til bilradioen. Vi kørte op langs den svenske vestkyst...I havnen ved LysekilFørste stop var Lysekil hvor vi tog to dyk nede omkring havnen. Det startede med et dyk på klippen ved badeanstalten og efterfølgende dykkede vi på det lille vrag lige udenfor havneindsejlingen hvor man går ned på det direkte via en lænke fra en af molerne. Det var koldt og blæsende oven vande men under vandet blev det bedre. Fint lys, rimelig sigt og artsrigdommen var imponerende taget i betragtning at det er de mest tilgængelige ”sites” i Lysekil.

En hurtig optælling gav omkring 15 fiskearter, forskellige nøgensnegle, blød og hårdkoraler og selvfølgelig ikke mindst skaldyrene; hummer, taskekrabber, troldhummer og pyntekrabber.

I havnen ved LysekilI havnen ved Lysekil

Efter en sen frokost nede ved havnen kørte vi videre op nordpå til Hamburgsund hvor vi havde reserveret en weekend hos Dykleif. Vi ankom fredag aften og havde planlagt bådture både lørdag og søndag. De ville desuden sørge for fuldpension så det eneste vi skulle sørge for var opladte lygter, varmt tøj og den rigtige blanding nitrox på flaskerne.

De yderste skær ved väderöerneVejret viste sig fra den yderst pæne side årstiden taget i betragtning, så vi kom ud på de yderste skær ved Väderöerne. Det blev til 4 dyk på hhv. Trolleskär, Rågstutan, Lilla Gråben og Manskär. Artsrigdommen var ikke så stor som det vi så i Lysekil, til gengæld var klippeformationerne vældig sceniske med små ”swimthroughs”, raviner og flotte lodrette vægge.

 

I havnen ved Lysekil

Sælkolonierne lå og betragtede os fra land, men vi var ikke så heldige at møde dem under vand. Skipperen Anders forsøgte ellers at overbevise os om at han så dem ”lige ud for hvor vi lå”, men vi må have kigget op på de forkerte tidspunkter.

De yderste skær ved väderöerneVandtemperaturen var ikke værre end hvad vi oplever i Øresund. Alligevel var det dog en hård omgang med to dyk om dagen på mellem 45-60 min, specielt fordi der ikke var de helt store muligheder for at blive ”genopvarmede” på båden andet end ved brug af rigelige mængder kaffe.

De yderste skær ved väderöerneSå vi var ikke de mest friske og oplagte lørdag aften hvor der ellers var stor fællesspisning med de 11 svenske dykkerturister og os to. Vi prøvede at sætte gang i festen med lidt whisky, men jeg gav hurtigt fortabt og gik i seng. Morten blev oppe og socialiserede mens han nørdede med lidt udvidede specialfunktioner i PhotoShop.

Efter dykningen søndag gik vi direkte i førerhuset i bilen og susede hjemover. Vi landede i København halvsent søndag aften efter en herlig middag på sverigesbåden bestående af sandwiches og pølser med brød. Alt i alt en herlig måde at bruge en forlænget weekend på.

UndervejsDykningen er formegentlig noget af det bedste naturdykning der kan opdrives i omegnen af Danmark. Service og selskab hos Dykleif er upåklageligt. Og så er den svenske krone som bekendt en smule i knæ i forhold til den danske krone, så billigt er det også. Betragt hermed anbefalingen som gået videre, på en opskrift der giver ekstra kræfter til at klare den søde juletid.

 

Billederne fra turen fortjener et nærmere blik - giv dig selv et par minutter til at blive betaget af detaljerne og skønheden i nogle af disse makro fotos... kig under FotoAlbum > User galleries > fotoalbum > Hamburgsund december 2008

God jul og godt nytår!

Morten og Christian

Publiceret af janickmantov Dato: Tirsdag, 30. december 2009 kl. 23:59:54
 
    Relaterede links
· Mere om Ture/aktiviteter
· Artikler af janickmantov


Mest lste artikel om Ture/aktiviteter:
Storvildtstur til Rødehavet

    Artiklens stemmer
Gennemsnitlig stemme: 0
Stemmer: 0

Vr venlig lige at stemme p denne artikel:

Fremragende
Meget God
God
OK
Drlig

    Valg

 Printervenlig side Printervenlig side

"Vinterdykning i omegnen af Danmark når det er bedst" | Log ind / Bliv bruger | 0 kommentarer
Alle kommentarer tilhrer indsenderen. Vi er ikke ansvarlige for indholdet og kan ikke tages som udtryk for vores synspunkter.

Anonyme kan ikke skrive kommentarer. Vr venlig at oprette dig som bruger.
VSK - Vedbk Strandvej 366 - 2950 Vedbk