Moduler
· Hjem
· Arkiv
· Brugerforum
· Kalender
· Kontakt
· Web Links
    Login
Brugernavn

Kodeord

Glemt kodeord - klik her
Er du ikke oprettet som bruger? Du kan kontakte webmaster og bede om at f en brugerprofil. Som bruger og klubmedlem kan du deltage i arrangementer via kalenderen, ndre opstning, skrive artikler og kommentarer samt modtage vores nyhedsbrev.
Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier 'p' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35
 CMAS** 1994 - En kursist fortæller...
Nyt fra klubmedlem

Man kan begynde at dykke af mange forskellige grund, men fælles for alle må være fascinationen ved at være vægtløs i et helt andet element. Det var i hvert fald en af grundene til at jeg fik denne interesse.

Når man begynder som kursist er man måske ikke helt klar over hvilke ting man står overfor både økonomisk og personligt. Det går dog hurtigt op for enhver at denne nye interesse man har fået kommer til at koste en del (man burde måske overveje at begynde på f.eks. SKAK eller bridge, det kan da ikke være så dyrt). Nå men efter at have prøvet det udstyr som klubben havde skaffet til de første par aftener var det bare at fatte pungen og investere i ABC udstyr. Det var med megen stolthed at alle viste deres udstyr frem de efterfølgende gange, men vanskelighederne er jo først lige begyndt.I svømmehallen er man som kursist i meget gode hænder, og man kan ikke undgå at blive lidt imponeret over den præcision og lethed hvormed tingene glider, Michael Jensen er en streng men meget dygtig leder af tingene deroppe.

Den lidt sparsomme teori undervisning, er en blandet oplevelse. Det var Mette der havde den måske knapt så spændende opgave at fortælle om farerne ved dykning, hun gjorde det virkeligt godt men hvor er det dog et ekstremt afskrækkende afsnit, jeg er jo godt klar over at det måske et de vigtigste afsnit men alligevel. Når man går hjem fra den undervisningsdag er det med en lidt sur smag i munden, det var dog ikke Mettes kages skyld, den var nemlig god. Man burde måske sprede dette lidt tunge afsnit over flere gange så man ikke fik alle disse ting ind på en gang og det kunne måske også gøre at man kunne forholde sig bedre til de enkelte farer der er og lære dem mere grundigt.

Som tiden går bliver der jo stillet større og større krav til alle i svømmehallen, og ABC prøven var godt nok en hård nød at knække. Men det er jo lykkedes for alle at gennemføre prøverne. Efter at det var blevet lidt kedeligt i svømmehallen, skulle vi så endelig langt om længe prøve at have flasker på i hallen og det er dog noget af det fedeste at bare ligge der på bunden ( hele 3 meter nede) og kigge op på de andre der svømmer rundt. Så begyndte alle prøverne igen men denne gang var problemet ikke luften men mere alle remme og alt det der nu hører til BC vest og flasker. Men det er fantastisk at kigge på alle de nullermænd der er i en svømmehal ( og faktisk også lidt ulækkert med diverse plastre osv.). Da vi så passerede nytår var det så endelig tid til DÅBEN i „åbent vand". Til så mange som vi er på holdet er pladsen i kælderen nok lidt for lille men alle blev da omklædt og langsomt men forsigtigt vraltede vi ned til strandkanten hvor der var 20 gale dykkere samt nogle endnu mere gale badedyr der gik i vandet uden tøj( de fleste var desværre mænd ). Men vi kom i vandet og det var jo spændende at se og mærke det „rigtige" vand. Vi fik godt nok kun lov til at plaske rundt i ca. 1 meter vand, men det var alligevel meget fedt. Man måtte endnu en gang til lommerne fordi det bly man havde købt, var alt for lidt. Men jeg var heldig at se en død ål og en meget lille ulk. Da jeg var makker med en som nemt kom til at fryse blev det kun til ca. 30 minutter i vandet selvom jeg godt kunne have været i lidt længere. Siden da har alle dyk været aflyst på grund af dårligt vejr, is og andre ting så nu venter vi spændt på at komme i gang med endnu en omgang prøver.

Hvis der skal være en afsluttende kommentar til kurset på nuværende tidspunkt må det være følgende. Jeg har set et PADI kursus og hvordan der bliver undervist på disse kurser og jeg tror at CMAS instruktører kunne lære en del af PADI instruktører. Jeg synes at PADI gør starten meget mere levende og spændende, der bliver fortalt meget om det spændende ved dykning og ikke som hos os nærmest kørt en skræk kampagne i begyndelsen. Jeg er selvfølgelig godt klar over at PADI er rent kommersiel og det er CMAS ikke men det er vel ingen undskyldning for at gøre ting bedre. For at det hele ikke skal være et surt opstød vil jeg også nævne at alle de instruktører og hjælpe instruktører der har været med, alle har været utroligt søde og meget dygtige.

Fortsat godt kursus og lad os håbe at vi får nogle gode dyk.

KIM
Publiceret af Kim Dato: Sndag, 22. maj 1994 kl. 19:00:07
 
    Relaterede links
· Mere om Nyt fra klubmedlem
· Artikler af Kim


Mest lste artikel om Nyt fra klubmedlem:
Ny badevandsvarsling for Øresund

    Artiklens stemmer
Gennemsnitlig stemme: 0
Stemmer: 0

Vr venlig lige at stemme p denne artikel:

Fremragende
Meget God
God
OK
Drlig

    Valg

 Printervenlig side Printervenlig side

"CMAS** 1994 - En kursist fortæller..." | Log ind / Bliv bruger | 0 kommentarer
Alle kommentarer tilhrer indsenderen. Vi er ikke ansvarlige for indholdet og kan ikke tages som udtryk for vores synspunkter.

Anonyme kan ikke skrive kommentarer. Vr venlig at oprette dig som bruger.
VSK - Vedbk Strandvej 366 - 2950 Vedbk