Moduler
· Hjem
· Arkiv
· Brugerforum
· Kalender
· Kontakt
· Web Links
    Login
Brugernavn

Kodeord

Glemt kodeord - klik her
Er du ikke oprettet som bruger? Du kan kontakte webmaster og bede om at f en brugerprofil. Som bruger og klubmedlem kan du deltage i arrangementer via kalenderen, ndre opstning, skrive artikler og kommentarer samt modtage vores nyhedsbrev.
Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier 'p' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35
 CMAS** 1994 - Dykkerkursus
Nyt fra klubmedlemEn dag i September 93 så jeg , i Irma i Holte, tilfældigt et opslag om dykkerkursus med forudgående intro-aften, og da jeg gennem længere tid havde haft lyst til at prøve, meldte jeg mig straks til intro-aften. Stedet var (selvfølgelig), SSK's klubhus i Vedbæk. Til intro-aftenen var der fuldt hus, og da selve aftenen forløb i en fornøjelig og afslappet atmosfære meldte jeg mig selvfølgelig også til selve dykkerkurset i forventning om at det ville forløbe lige sådan.

Lad mig lige indskyde her at jeg er den lykkelige indehaver af et NAUI bevÃ?­s som jeg engang i mangel af bedre har taget under en ferie på Rhodos men derefter kun har dykket en enkelt gang på Cypern. NAUI ligger så vidt vides meget tæt op af PADI, men da Michael, som skulle være instruktør på kurset, mente at en ekstra gang træning nok ville være en god ide i kolde farvande, og da jeg selv følte det samme, blev vi enige om at et CMAS kursus nok ikke var nogen dårlig ide. At CMAS kurset så strakte sig over næsten et halvt år, syntes jeg bare var en fordel fremfor PADI, da der jo så ville blive både mere træning og forhåbentlig socialt samvær med de andre på kurset.

Selve kursusstarten var nok noget mere tam end jeg havde regnet med. De første par gange gik med forskellige øvelser som skulle give grundlæggende færdigheder med finner og snorkel. Der var også som om vores instruktører tog det hele lidt mere højtideligt i starten af kurset. Opvarmning, eller konditionstræning som det også blev kaldt, var meget grundig, medens det senere i kursusforløbet var som om instruktørerne syntes de havde sat sig lidt mere i „respekt" og derfor tog det roligt på især konditionstræningen. Da vi noget senere kom til ABC prøven må jeg nu nok indrømme at jeg gerne kunne have brugt lidt ekstra lungekapacitet på bunden.

Efter at ABC prøven og diverse andre prøver med ABC udstyr var overstået kom den store aften : Fuldt udstyr i bassinét! En mindeværdig aften hvor jeg på `een gang fik genopfrisket alle de gode minder fra mit tidligere kursus sydpå. Det var - og er akkurat lige så herligt som jeg huskede det, og gav selvfølgelig endnu mere blod på tanden efter en død kursusperiode omkring efterårsferien. Resten af kursustiden indtil jul står for mig som den bedste del af kurset, og netop her var det rart at kursuslederne droppede opvarmningen. Hvis der var nogen der frøs var de velkomne til selv at tage at par længder i bassin'et. Det bedste ved denne del af kursusforløbet var dog, for mig, den grundige instruktion og træning, både i brug af udstyr men især 1. hjælp, der blev suppleret at et glimrende 1. hjælps kursus hos Falck i Nærum. Den lørdag står også som en af de bedste oplevelser under første halvdel af kurset, og jeg glæder mig allerede til en genopfriskning eller udvidelse af specielt dette kursus. Om prøverne i bassin med fuldt udstyr kan jeg kun sige at de gik som en leg i forhold til ABC prøven.

Det var med en vis spænding vi holdt juleferie, da det nye år både ville bringe os i åbent vand, men også den afsluttende teoriprøve, som blev afventet med en vis spænding. Dette kræver et lille tilbageblik på teorieftenerne i klubhuset, plejede at følge et bestemt mønster : En eller anden instruktør ville fortælle om nogle kapitler fra Sportsdykker Håndbogen, og alle kursisterne ville så gøre deres bedste for at æde alle de forhåndenværende kager. Som afslutning ville vi få nogle skriftlige opgaver som alle for det meste løste uden større problemer. Lige inden selve teoriprøven havde vi dog en hektisk aften med opsamling, hvor der herskede nogen uro i krogene, men trods bekymringer bestod alle kursister prøven.

Endelig : 1. dag i „åbent vand". „Åbent vand" dog med at vist forbehold, fordi dagen foregik fra stranden ved klubhuset i vedbæk, og fordi det netop den dag var ekstremt lavvande (ifølge dykkerleder MJ). Dette forhindrede dog ikke en lille snes målbevidste dykkere i at kaste sig i det 1 grad varme vand. Mine forventninger, hvis man da kan kalde dem det, var at jeg ville komme til at fryse værre end nogen sinde før i hele mit liv, hvilket til dels bekræftedes af andre og mere erfarne bekendtskaber. Forventningerne viste sig dog at være totalt ubegrundede, måske især på grund af min nyindkøbte Dream-Marine semi'-dry. I alt var vi i vandet i ca. 40 minutter, men jeg begyndte faktisk først at fryse rigtig meget da jeg tog dragten af. Til gengæld blev der heller ikke dykket meget, da max. vanddybde må have været lige omkring to meter. Det gik alligevel fint, udstyret virkede perfekt, og jeg havde lige præcis nok bly til perfekt afbalancering. En enkelt må dog have havft nogle problemer med afbalanceringen, da min makker pludselig hev et blybælte op fra bunden med kommentaren „Er der nogen der mangler dette ??" Dette udløste selvfølgelig en del moro, og den pågældende, ingen navne nævnes her, har måttet afstå en kasse øl når vi får det endelige bevis

I skrivende stund har jeg desværre ikke været mere end den ene gang i åbent vant, specielt på grund af dårligt vejr, men også da jeg lige er vendt tilbage fra 1 uges ferie. I morgen går det imidlertid løs igen, hvis vejrguderne ellers vil, og jeg glæder mig sædvanen tro til at komme afsted. Mit eneste problem ud over vejret, er transporten af alt mit nyindkøbte udstyr. Til sammen og med en fyldt flaske vejer det ca. 45kg, så det er ikke bare noget man tager under armen når man skal ud.

Go dykning. Jesper

Publiceret af Jesper Dato: Torsdag, 19. maj 1994 kl. 18:57:23
 
    Relaterede links
· Mere om Nyt fra klubmedlem
· Artikler af Jesper


Mest lste artikel om Nyt fra klubmedlem:
Ny badevandsvarsling for Øresund

    Artiklens stemmer
Gennemsnitlig stemme: 0
Stemmer: 0

Vr venlig lige at stemme p denne artikel:

Fremragende
Meget God
God
OK
Drlig

    Valg

 Printervenlig side Printervenlig side

"CMAS** 1994 - Dykkerkursus" | Log ind / Bliv bruger | 0 kommentarer
Alle kommentarer tilhrer indsenderen. Vi er ikke ansvarlige for indholdet og kan ikke tages som udtryk for vores synspunkter.

Anonyme kan ikke skrive kommentarer. Vr venlig at oprette dig som bruger.
VSK - Vedbk Strandvej 366 - 2950 Vedbk