Moduler
· Hjem
· Arkiv
· Brugerforum
· Kalender
· Kontakt
· Web Links
    Login
Brugernavn

Kodeord

Glemt kodeord - klik her
Er du ikke oprettet som bruger? Du kan kontakte webmaster og bede om at f en brugerprofil. Som bruger og klubmedlem kan du deltage i arrangementer via kalenderen, ndre opstning, skrive artikler og kommentarer samt modtage vores nyhedsbrev.
Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier 'p' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35
 Sportsdykning kræver uddannelse
Uddannelse

Uddannelsen prioriteres højt i Søllerød Sportsdykkerklub

Sportsdykning vurderes i almindelighed som en farlig idrætsgren, og det kan man få bekræftet i Dansk Sportsdykker Forbund, hvor der igennem de sidste 17 år er registreret 85 alvorlige hændelser. Der drejer sig især om dykkersyge, lungesprængninger og drukning. I Søllerød Sportsdykkerklub kan man naturligvis ikke udstede garantier for, at et af dens medlemmer ikke kommer ud for et uheld i vandet, men klubben har unægtelig tallene med sig, når man taler varmt for et medlemsskab. I de 12 år klubben har eksisteret, har man ikke været ude for et eneste alvorligt uheld!Formand er Allan Engquist, og om sikkerheden siger han dette:

- Enhver kan gå lige ind fra gaden og købe det nødvendige udstyr og begynde på egen hånd. Chancen for at komme levende op, stiger imidlertid med ens viden, og dette kan man kun få i seriøse dykkerklubber tilsluttet Dansk Sportsdykker Forbund. Selv læger har ofte en beskeden viden om dykning og dens konsekvenser, som en undersøgelse i Ugeskrift for Læger har vist.

Flere og flere får interesse for dykning ikke mindst under rejser til eksotiske mål. Mange ofrer også betydelige beløb på et dykkerkursus her og kan ikke forstå, hvorfor disse diplomer og beviser ikke anerkendes af Danske Sportsdykker Forbund, når de kommer hjem til de danske farvande og får lyst til at forsætte med dykningen i en af de hjemlige dykkerklubber.

- Klubben red.: SSK uddanner ikke blot til Nordisk Sportsdykkerbevis (2-stjernet CMAS) men også til 1. klasses bevis (3-stjernet CMAS) og instruktørbeviser. Også de unge under 15 år kan få en uddannelse og opnå et Nordisk Fridykkerbevis. Foruden fornøjelsesdykninger med harpun eller fotografiapparat på diverse vrag, er der mulighed for senere at deltage i marinerarkæologisk arbejde, ikke mindst på vraget "Snarensvend" - en af Christian d. IVs yndlingsfregatter, som Søllerød Sportsdykkerklub selv fandt i samarbejde med Orlogsmuseet. Der er mulighed for at gennemgå et grundkursus i marinerkæologi efterfulgt af et ugelangt kursus ombord i skonnerten Fulton, siger Allan Engquist.

Søllerød Sportsdykkerklub starter et nyt kursus i begyndelsen af oktober. Det omfatter en obligatorisk lægeundersøgelse og en teoretisk uddannelse, hvor man lærer om fysik, fysiologi, dykkerskader og meget andet. Denne del afsluttes med en skriftlig teoriprøve, som afholdes af Dansk Sports Dykkerforbund. Parallelt hermed modtager man undervisning i praktik i svømmehal, hvor man først lærer at behandle det såkaldte abc-udstyr (maske, snorkel og finner). Derefter går man over til at dykke med apparat. I denne fase stiller Søllerød Sportsdykkerklub dykkerapparater til rådighed. Undervisningen foregår på Skovly skolen i Holte.

Til januar-februar skulle man være klar til at gå i åbent vand, og tidspunktet er inde til at anskaffe sig eget udstyr. Åbenvandstræningen foregår fra Søllerød Sportsdykkerklubs klubhus, det ligger på Strandvejen, i Vedbæk.

Her skal eleverne igennem en lang række prøver dels fra strand dels fra båd, før de i april skal til den endelige dybdeprøve på ca. 20 meters vand. Bestås den, har man erhvervet det såkaldte "Nordiske Sportsdykerbevis", som er internationalt godkendt.

Prisen for et dykkerkursus i Søllerød Sportsdykkerklub koster 800 kr. for et halvt års undervisning. Hertil kommer omkostningerne i forbindelse med anskaffelse af udstyr. Dette kan i mange tilfælde købes brugt i klubben. Søllerød Sportsdykkerklubs omkring 100 medlemmer holder til i en fredet villa med egen strand, gummibåd og en ny kutter med radio og andre nødvendige hjælpemidler.

Klubben har mulighed for at tage nogle få nye medlemmer ind. Er man interesseret, kan henvendelse ske til formanden for uddannelsesudvalget, Flemming Moberg på tlf. 02 80 30 68, eller til Allan Engquist, på tlf. 02 89 21 36.

Der er introduktionsmøde i klubbens lokaler, på Vedbæk Standvej 366, torsdag den 6. oktober kl. 19.30 1988.

Formanden for Søllerød Sportsdykkerklub, Allan Engquist, foran klubbens nye båd

Publiceret af Allan Engquist Dato: Lrdag, 17. september 1988 kl. 18:27:18
 
    Relaterede links
· Mere om Uddannelse
· Artikler af Allan Engquist


Mest lste artikel om Uddannelse:
Erfaringer fra et trimixkursus

    Artiklens stemmer
Gennemsnitlig stemme: 4
Stemmer: 1


Vr venlig lige at stemme p denne artikel:

Fremragende
Meget God
God
OK
Drlig

    Valg

 Printervenlig side Printervenlig side

"Sportsdykning kræver uddannelse" | Log ind / Bliv bruger | 0 kommentarer
Alle kommentarer tilhrer indsenderen. Vi er ikke ansvarlige for indholdet og kan ikke tages som udtryk for vores synspunkter.

Anonyme kan ikke skrive kommentarer. Vr venlig at oprette dig som bruger.
VSK - Vedbk Strandvej 366 - 2950 Vedbk