Moduler
· Hjem
· Arkiv
· Brugerforum
· Kalender
· Kontakt
· Web Links
    Login
Brugernavn

Kodeord

Glemt kodeord - klik her
Er du ikke oprettet som bruger? Du kan kontakte webmaster og bede om at f en brugerprofil. Som bruger og klubmedlem kan du deltage i arrangementer via kalenderen, ndre opstning, skrive artikler og kommentarer samt modtage vores nyhedsbrev.
Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier 'p' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35
 CMAS * * * 1993
Uddannelseom de fleste nok ved har CMAS *** stået på i godt tre måneder og vi er langt om længe blevet færdige med de praktiske prøver, lige bortset fra Philip, men han når det nok inden han runder de 50.

Vi startede i april måned med de indendørs prøver som bestod af 1000m svømning, 300m med tøj (jeg vil ikke sige Michael er sadist, men han så helst at vi havde cowboybukser på, sko og 10kg bly) og tilslut 50m bjergning. Om Jan var i dårlig humør den dag vides ikke, men sjovt syntes han ihvertfald ikke det var!

Det næste punkt på programmet var 1000m overfladesvømning. Trods højlydt jammer styrede Bjørn Triton længere og længere ud i Øresund. Dette gav udslag i en utilfreds diskussion om hvorvidt der var 800m til land eller 1500m, da han endelig lod sig overtale til at stoppe. Bjørn er stadig overbevist om at vi faktisk kun svømmede 800m.

Efter denne fornøjelige svømmetur skulle vi lave kompassvømning på en trekantsbane. Af en eller anden underlig grund kunne Jan ikke indse fordelen i at dreje til samme side under prøven.Den næste øvelse gik ud på at håndtere en dykkerulykke. Vi skulle hver især agere dykkerleder, standby-dykker, makker og forulykke. Makkeren skulle få den forulykkede til overfladen, give faresignal og starte genoplivning altimens standbydykkeren blev sendt i vandet og dykkerlederen kontaktede SOK og gjorde genoplivningsudstyret klar. Makkeren og standbydykkeren bjergede den forulykkede til båden. Blybælte og flaske blev taget af mens standbydykkeren kom ombord i båden så han sammen med dykkerlederen kunne få den forulykkede op. Herefter startede genoplivningen ifølge 13 punktsreglen. Denne øvelse var den mest foruroligende og lærerige øvelse på kurset. Den blev taget meget alvorlig af alle deltagerne og efter endt øvelse var der debat om hvorvidt alle dykkerne i klubben burde igennem denne øvelse. Dagen endte med et natdyk.

Det mest spændende dyk til dags dato fik vi på vores dybdeprøve hvor vi skulle lave fri opstigning med 5min deko på 3m. Vi bankede ned på 30m, ramte bunden, gav OK-tegn og begyndte opstigning.

Den sidste prøve bestod i eftersøg-ningsteknik. Vi skulle lave cirkelefter-søgning, kompaseftersøgning og en fælles eftersøgning hvor vi alle hang på 30m line med ca 5m imellem os. De to i hver ende fulgte sammen kurs således at vi fik dækket 30m mens vi svømmede. Selvom Michael og Bjørn er militærskadet fejlede deres pædagogiske sans intet denne dag. Under de forskellige eftersøgninger skulle vi lede efter øl hvilket blev gjort med stor iver. Jørgen syntes dog ikke at det var interessant nok at dykke efter øl og ofrede sin maske til fordel for eftersøgningsøvelsen. Den blev dog aldrig fundet. Det var med dyb sorg at vi måtte vinke farvel til gummibåden, som så sin sidste dykker denne dag. Den var blevet uvenner med Triton, som så sit snit til at jorde et trappetrin ind i siden på den da den blev løftet op af en uforudsigelig bølge (shit happens).

Tilsidst mangler kun teoriprøven som Thomas og Martin mener er "a piece of cake".

Jeg vil på holdets vegne gerne takke vores fremragne instruktører Bjørn og Michael, som har brugt meget tid og energi på at uddanne os til tre-stjernet dykkere.

Og ikke at forglemme, en stor tak til Dica som har sørget for lækre måltider til de udmattede dykkere efter øvelserne.

Mette Rasmussen (PS Det bedste ved at være færdig er at kunne slippe lidt for stanken af testosteron)

Publiceret af Mette Rasmussen Dato: Sndag, 25. juli 1993 kl. 18:24:24
 
    Relaterede links
· Mere om Uddannelse
· Artikler af Mette Rasmussen


Mest lste artikel om Uddannelse:
Erfaringer fra et trimixkursus

    Artiklens stemmer
Gennemsnitlig stemme: 0
Stemmer: 0

Vr venlig lige at stemme p denne artikel:

Fremragende
Meget God
God
OK
Drlig

    Valg

 Printervenlig side Printervenlig side

"CMAS * * * 1993" | Log ind / Bliv bruger | 0 kommentarer
Alle kommentarer tilhrer indsenderen. Vi er ikke ansvarlige for indholdet og kan ikke tages som udtryk for vores synspunkter.

Anonyme kan ikke skrive kommentarer. Vr venlig at oprette dig som bruger.
VSK - Vedbk Strandvej 366 - 2950 Vedbk