Moduler
· Hjem
· Arkiv
· Brugerforum
· Kalender
· Kontakt
· Web Links
    Login
Brugernavn

Kodeord

Glemt kodeord - klik her
Er du ikke oprettet som bruger? Du kan kontakte webmaster og bede om at f en brugerprofil. Som bruger og klubmedlem kan du deltage i arrangementer via kalenderen, ndre opstning, skrive artikler og kommentarer samt modtage vores nyhedsbrev.
Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier 'p' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35
 Landgangsbåden i høj sø og blæst
Ture/aktiviteterAllan Norsk Jensen skriver: Verden er ond og vejrguderne grusomme.

Som dykker har man da virkeligt haft brug for lykkepiller denne vinter. Ja sidste vinter var heller ikke nogen picnic!

Det er da utroligt så meget blæst og regn vi skal have.

Lørdag var vejret selvfølgelig perfekt - vi skulle jo først dykke søndag. Søndag var vinden så tiltaget til ca. 8 m/s fra syd. Ikke umuligt dykkervejr, tænkte jeg mens der røg en Marzine ned med havregrynene. Drengene var også ved godt mod og vi stævnede ud med Triton mod Landgangsbåden.Der var noget sø, men ikke mere end at det ville være muligt at kravle ombord igen i Triton med et dobbeltsæt på ryggen.

Vi kredser nok en 10 min over vraget, for loddet skal sidde helt perfekt så vi ikke spilder kostbar dykkertid. Der er som lovet en del strøm, så skipper må have skrå og pibe vendt rigtigt for at manøvrere os over vraget i både modsø vind og strøm.

Martin og jeg springer i for at binde på. Der er overraskende god sigt og masser af lys på 32 m. Hvad der mangler er et vrag, for det eneste vi møder er et blylod der skøjter hen over bunden og efterlader et fint spor. Vi følger sporet i knapt 10 min, men opgiver så - vi kan jo bare prøve igen.

Næste hold er klar og vi smider bøjen lige nord for vraget. Vi har bundet ekstra tov på for at få et mere vandret træk i loddet. Loddet ligger perfekt - det gør Triton desværre ikke, da hun hurtigt slår stævnen hen over tovet. Vi holder vejret mens vi i frigear glider hen over tovet - slipper vi for at få det i skruen? Nej selvfølgelig ikke. Så jeg må i igen i ABC og pille tov ud af skruen.

Vi prøver igen. Jeg når lige at sige til Christian at det eneste vi nu mangler at der går galt er at vi løber tør for diesel. Men jeg tager fejl - jeg havde glemt at vi også mangler at få tovet viklet ind i stigen. Nu er jeg ved at blive lidt træt af det hele. Der må være en højere magt der bare ikke vil have at vi skal dykke i dag.

Vi smider bøjen endnu engang og et hold ryger i vandet. Strømmen er imidlertid tiltaget og vi driver nu godt 2 knob nordover. Allerede som dykkerne forsvinder i bølgerne kan vi se at loddet har givet slip på vraget, bøjen driver sammen med os med ca. 2 knob mod nord.

Da vi har samlet dykkere og bøje op endnu engang er det tid til selvransagelse. Er der nogen deroppe der prøver at fortælle os noget? Nå, vi konkluderer at strømmen nu er så stærk at hvis vi smider et lod med anker på og det virkeligt får fat, så vil det nok være det sidste vi ser til bøjen.

Vi vender derfor snuden mod Vedbæk. En halv søndag og 10 min bundtid på 32 m mudderbund er da til at leve med. Hvis ikke lige det er visheden om at sigten faktisk var god i dag. Ja og så endda på Landgangsbåden som plejer at være mørk og sort som tyrens R.....

Publiceret af AllanNorskJensen Dato: Mandag, 10. marts 2008 kl. 18:11:31
 
    Relaterede links
· Mere om Ture/aktiviteter
· Artikler af AllanNorskJensen


Mest lste artikel om Ture/aktiviteter:
Storvildtstur til Rødehavet

    Artiklens stemmer
Gennemsnitlig stemme: 0
Stemmer: 0

Vr venlig lige at stemme p denne artikel:

Fremragende
Meget God
God
OK
Drlig

    Valg

 Printervenlig side Printervenlig side

"Landgangsbåden i høj sø og blæst" | Log ind / Bliv bruger | 0 kommentarer
Alle kommentarer tilhrer indsenderen. Vi er ikke ansvarlige for indholdet og kan ikke tages som udtryk for vores synspunkter.

Anonyme kan ikke skrive kommentarer. Vr venlig at oprette dig som bruger.
VSK - Vedbk Strandvej 366 - 2950 Vedbk