Moduler
· Hjem
· Arkiv
· Brugerforum
· Kalender
· Kontakt
· Web Links
    Login
Brugernavn

Kodeord

Glemt kodeord - klik her
Er du ikke oprettet som bruger? Du kan kontakte webmaster og bede om at f en brugerprofil. Som bruger og klubmedlem kan du deltage i arrangementer via kalenderen, ndre opstning, skrive artikler og kommentarer samt modtage vores nyhedsbrev.
Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier 'p' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35 Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /customers/9/5/1/vskdyk.dk/httpd.www/includes/counter.php on line 35
 Robert
Ture/aktiviteterDer er næppe nogle at klubbens medlemmer, der ikke har hørt tale om Robert, der har verseret hårrejsende historier om dette vrags farlighed i lange tider. Det har alt sammen været bygget på meget få facts og hvad er så mere naturligt end at undersøge de faktiske forhold?

4 dykkere, Henrik S., Kenneth A., Finn og Bjarne besluttede at ta' et dyk , for at få syn for sagen. Alt hvad vi vidste var dybden 42 m., positionen og niendehånds beretninger fra fætre til naboer til dykkere der måske havde været der. Disse beretninger fortalte at det er en stor coaster beliggende i et sort hul fyldt med net og linier.
UHA UHA.

Op til dykket d. 28/1 øvede vi os meget på andre vrag (Jernbanebåden og Landgangsbåden) for herved at få ind øvet nogle rutiner til et dybt dekodyk.

Så oprandt dagen, vejrguderne havde sørget for perfekte forhold og vi havde allieret os med Tine som dykkeleder samt Rinds junior som gast. Sidst men ikke mindst medbragte vi masser af ekstra luftflasker.

Vi fandt vraget let og smed en bøje (med line, klods og dekoflasker), lige ned ved siden at dyret, vi planlagde 14 min. dykketid plus 5 min. deko på 6 m. og 10 min, på 3 m. Det er 5 min, mere end den norske tabel foreskriver, Ydermere begyndte vi først tidstagningen på deko når vi hang på trinnet, altså var vi vel inde i tabellerne og lidt til.

Henrik og Kenneth var første hold nede og alt forløb perfekt. Da de kom op påstod de at det var et overfedt vrag uden store problemer og at sigten var ca. 8 m. med tændt lokumsrør (Kenneth's megalygte). Finn og jeg for i baljen og havde også et meget fint dyk, vraget står ret op og ned og er ret stort og flot begroet, desuden husere det nogle store torsk, vi så en der var på størrelse med Finn, dog uden pibe og skæg - sikke et skrummel, den må ha' været langt over 1 m.!!!

Vi sluttede dykket, spiste madpakkerne og snakkede ivrigt om vores oplevelser, her blev vi enige om at vraget absolut er til at dykke på og ikke er så fælt som historierne gav indtryk af, dog gælder de samme regler her som på alle andre dykkesager, du skal have erfaring i netop den slags dykning, men så venter der dig også et meget flot og spændende dyk på Robert.


Bjarne

Publiceret af Bjarne S Olesen Dato: Mandag, 29. januar 1990 kl. 19:51:56
 
    Relaterede links
· Mere om Ture/aktiviteter
· Artikler af Bjarne S Olesen


Mest lste artikel om Ture/aktiviteter:
Storvildtstur til Rødehavet

    Artiklens stemmer
Gennemsnitlig stemme: 4
Stemmer: 1


Vr venlig lige at stemme p denne artikel:

Fremragende
Meget God
God
OK
Drlig

    Valg

 Printervenlig side Printervenlig side

"Robert" | Log ind / Bliv bruger | 0 kommentarer
Alle kommentarer tilhrer indsenderen. Vi er ikke ansvarlige for indholdet og kan ikke tages som udtryk for vores synspunkter.

Anonyme kan ikke skrive kommentarer. Vr venlig at oprette dig som bruger.
VSK - Vedbk Strandvej 366 - 2950 Vedbk